Adakah anda Team Aria atau Team Janus?

Adakah anak anda semakin ingin tahu dengan apa yang anda lakukan di atas meja dapur? Adakah anak anda tegas pada kedua-dua kaki? Jika dia, sudah tiba masanya untuk melabur dalam menara pembelajaran! Tetapi tunggu, Aria Foldable VS Janus, menara manakah pilihan yang lebih baik untuk anda? Kami mengumpulkan siaran ini untuk membentangkan kepada anda kebaikan dan keburukan menara yang berbeza untuk membantu anda membuat keputusan yang lebih baik.

Apabila bercakap tentang menara pembelajaran, bukan sahaja terdapat beberapa reka bentuk untuk dipilih, tetapi beberapa jenis bahan juga. Di BerryBear, kami berbangga dengan ketahanan, estetika dan kemampanan menara pembelajaran kayu pepejal kami. Kedua-dua Aria & Janus diperbuat daripada 100% kayu pepejal.

Berikut ialah spesifikasi Aria & Janus dalam syot kilat:

Menara manakah yang sesuai untuk dapur kecil?

Kedua-dua Aria dan Janus direka dengan mengambil kira saiz dapur Singapura. Oleh itu, kedua-duanya sesuai dengan dapur biasa saiz Singapura. Aria memberi keluarga pilihan untuk melipatnya apabila tidak digunakan yang sesuai untuk rumah yang mempunyai kebimbangan terhadap ruang dapur.

Adakah menara pembelajaran boleh lipat kukuh?

Keselamatan adalah kebimbangan utama kami. Penambahan menara pembelajaran yang boleh dilipat tidak menjejaskan sebarang tahap keselamatan atau kekukuhan sama sekali. Kedua-dua Aria & Janus adalah kukuh. Namun, jika kita perlu membuat perbandingan antara Janus dan Aria, Janus (tanpa sebarang bahagian yang bergerak) pasti mempunyai kelebihan.

Bolehkah 2 kanak-kanak muat menara?

Aria Foldable mempunyai platform yang lebih kecil sedikit dan ia memberi perbezaan kepada ruang yang tersedia untuk 2 kanak-kanak. Kiri 2 foto menunjukkan 2 kanak-kanak pada Aria Foldable, 12 bulan dan 3 tahun. Dengan rod keselamatan diletakkan, ia agak mencabar untuk anak ke-2 untuk memanjat Aria Foldable selepas anak pertama berada di atas menara. Walau bagaimanapun, kedua-dua kanak-kanak kecil boleh berkongsi ruang dan menggunakan menara bersama-sama (hanya selesa sedikit). Foto kanan menunjukkan bagaimana Aria Foldable sesuai untuk kanak-kanak berusia 3 tahun dan 5 tahun. Kami akan merasakan ia menjadi terlalu selesa dan kami akan mengesyorkan hanya seorang kanak-kanak pada satu masa (apabila ia menjadi terlalu selesa, mereka mungkin mula menolak yang tidak terlalu selamat)

Penggunaan Boleh Lipat Aria

Janus dengan platform yang lebih besar sedikit membolehkan 2 kanak-kanak terlibat di atas meja dengan lebih selesa. Walaupun dengan 1 kanak-kanak sudah berada di menara pembelajaran, ia tidak sukar untuk 2 nd Child untuk memanjat.

Penggunaan Pembelajaran Janus

Melaraskan antara ketinggian

Kedua-dua platform Aria Foldable dan Janus boleh dilaraskan dengan kunci allen. Janus mempunyai sedikit kelebihan kerana reka bentuk alur. Keluarga yang mempunyai lebih daripada 1 anak boleh memilih untuk tidak mengunci platform mereka dengan skru. Ini membolehkan ibu bapa meluncur keluar platform untuk menukar ketinggian tanpa menggunakan kekunci allen. Ibu bapa kemudiannya boleh melaraskan platform secara bebas bergantung pada siapa yang menggunakan menara pembelajaran.

Adakah anak saya mampu untuk menolak menara pembelajaran?

Ya untuk Janus, tidak disyorkan untuk Aria Foldable. Janus lebih berat iaitu 9.5kg tetapi kanak-kanak masih boleh menolak mereka di dapur. Bawa kereta peluncur untuk melindungi lantai anda jika anda berhasrat untuk membiarkan anak anda menolak menara itu. Kami tidak mengesyorkan menolak Aria Foldable kerana ia mungkin terlipat dan jatuh ke atas kanak-kanak.

Mempromosikan kemerdekaan

Menggalakkan kemerdekaan Menara pembelajaran adalah item yang sangat disyorkan oleh kaedah pendidikan Montessori, kerana ia menyokong naluri kanak-kanak untuk melakukan sesuatu secara bebas. Menara pembelajaran disyorkan untuk sentiasa tersedia di dapur untuk membolehkan kanak-kanak memanjat masuk dan keluar dari menara sendiri untuk membantu anda keluar di atas meja. Perkara kecil yang perlu diberi perhatian ialah "tidak dapat dilihat", jika ia sentiasa dilipat, anda mungkin terlupa untuk mengeluarkannya untuk digunakan oleh mereka.